Jeroen gestart met Masteropleiding

29-10-2014

De keuze om na mijn opleiding fysiotherapie gelijk door te gaan met de Master Manuele Therapie aan het SOMT was voor mij snel gemaakt. Vanaf het begin van de opleiding ben ik in aanraking gekomen met manueel therapeuten en de manier van benaderen en redeneren heeft mij gelijk geïnteresseerd. Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft een brede kijk op het functioneren van cliënten. Naast anatomische eigenschappen en functies houdt hij/zij ook rekening met andere factoren die de activiteiten en participatie van cliënten beperken. De manueel therapeut is werkzaam in het musculoskeletale domein en onderscheidt zich als Master in de Manuele Therapie (MMT) doordat hij/zij:

  • uitgebreide en specifieke kennis heeft van de werking en de ziekteleer van gewrichten van de wervelkolom en de extremiteiten;
  • complexe manuele vaardigheden kan toepassen voor het diagnosticeren en behandelen van functiestoornissen van gewrichten van de wervelkolom en de extremiteiten, zoals segmentaal bewegingsfunctieonderzoek van de wervelkolom, specifieke gewrichtsmobilisaties en ‘high velocity thrust’ technieken (manipulaties);
  • een hoog-ontwikkeld niveau van klinisch redeneren bezit voor het analyseren van gezondheidsproblemen vanuit een bio-psychosociaal perspectief en het beargumenteerd stellen van behandelindicaties o.b.v. het best beschikbare wetenschappelijke bewijs.

De combinatie tussen wetenschappelijk onderzoek, klinische ervaring en verwachtingen van de patiënt brengen een uiteindelijk behandeltraject tot stand.