Meten is weten

Zoals u op de pagina 'Behandelmethoden' kunt lezen, beschikt de fysiotherapeut - en dus ook Fysiotherapie Eemnes - over een reeks van therapievormen en technieken die bij een behandeling kunnen worden ingezet. Soms is het, na een eerste onderzoek, snel duidelijk van welk type behandeling het beste resultaat mag worden verwacht. Maar in andere gevallen moeten we toch wat verder kijken. Dat geldt zeker wanneer medische training deel uit gaat maken van het behandelplan, of wanneer - onverhoopt - de revalidatie niet snel of goed genoeg verloopt. Daarom hebben wij in onze praktijk een eigen test- en meetcentrum ingericht, die niet voor niets precies tussen onze fysiotherapeutische behandelruimtes en ons medisch trainingscentrum in is gelegen.

We meten, globaal gesproken, drie factoren: uw kracht, uw lenigheid en uw uithoudingsvermogen. En dan doen we dan steeds vanuit twee verschillende invalshoeken: objectief (waarbij het niveau van uw kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen tot uitdrukking komt op basis van wetenschappelijk verantwoorde testresultaten) en functioneel(gericht op de vraag wat u op dat moment wel en niet 'aankunt' wanneer het om beweging en belasting van uw lichaam gaat). Op die manier krijgen we een heel goed beeld van de oorzaken van een eventuele stagnatie in uw vooruitgang en/of van het soort training dat uw revalidatie het best bespoedigt en blijvend ondersteunt.

Voor het testen en meten maakt Fysiotherapie Eemnes gebruik van de allermodernste apparatuur, in combinatie met een geavanceerd computerprogramma, waarmee we de kortste weg van de eerste sessie naar het gewenste einddoel vaststellen. Dit programma maakt deel uit van FYSIOROADMAP®, de methodiek voor kwalititeitsnormering die in onze praktijk wordt ingezet. Letterlijk duizenden persoonsgebonden meetgegevens kunnen op deze manier bij uw behandeling en/of vervolgtraining worden ingezet. In de toekomst zal deze aanpak misschien gemeengoed worden. Maar voorlopig zijn wij één van de zeer weinige praktijken in Nederland die u daadwerkelijk begeleiding op dit niveau kan bieden.