Revalidatietherapie

In het menselijk lichaam werken - als het goed is - alle organen, spieren, botten, gewrichten en het zenuwstelsel in onderlinge balans. Elk ervan heeft een bepaalde functie binnen het uiterst veelzijdige gebruik dat wij van ons lichaam maken. Wat gebeurt er nu wanneer een onderdeel van ons lichaam zijn taak binnen dat complexe web van functies niet meer goed vervult? Bijvoorbeeld na een ongeluk of tengevolge van slijtage? De balans is dan verstoord en het lichaam gaat direct op zoek naar compensatie, om de balans weer te herstellen. Maar soms is die compensatie niet goed te vinden en raken andere functies van het lichaam overbelast, met nieuwe complicaties en klachten als gevolg. En dat moeten we natuurlijk zien te voorkomen.

In onze visie moet fysiotherapie zich dan ook richten op het totaalbeeld. Als u bij ons komt voor de behandeling van specifieke gewrichts- of spierpijnen, of voor revalidatie na een operatie, dan zoekt u immers niet alleen een snelle, maar vooral ook een blijvende oplossing voor het probleem. Onze praktijk hecht daarom een groot belang aan de samenhang tussen fysiotherapie - zeker ook: (post-operatieve) revalidatietherapie - en medisch trainen. Wij kijken niet alleen naar de kwetsuur, (sport-) blessure of functiestoornis in kwestie. Wij kijken vooral ook naar "de rest" van uw lichaam, naar de manier waarop en de mate waarin uw lichaam in staat is zo'n "zwakke plek" te compenseren. Op die basis ontwikkelen we een revalidatie- en trainingsprogramma dat ervoor zorgt dat de belastbaarheid van lichaamsfuncties wordt verhoogd, om zodoende overbelasting of terugkeer van de klacht te vermijden. Revalidatie en training gaan bij ons hand in hand.

Fysiotherapie Eemnes heeft tientallen jaren ervaring in zulke revalidatietraining. We combineren deze ervaring met de allermodernste technieken en fystiotherapeutische methodieken, zoals FYSIOROADMAP®. Het is dan ook geen wonder dat we herstellenden kunnen helpen die voorheen al jaren 'aan hun plafond' zaten bij de behandeling van langdurige, chronische aandoeningen als lage rugklachten, artroseklachten, reuma, RSI of whiplash. Daarnaast bieden we beproefde programma's voor directe revalidatie aan, waaronder 'total hip'-, 'total knee'-, 'total shoulder'- en 'hernia'-programma's.

Wilt u meer weten over onze aanpak van medische training? Bezoek het onderdeel Medisch trainen op onze website.