Medische training en fysiotherapie

Medische training is niet hetzelfde als fysiotherapie, maar er bestaan - zeker in ons centrum - wel nauwe en belangrijke relaties tussen de twee. Het allerbelangrijkste is misschien wel het feit dat de fysiotherapeutische specialisaties van de trainers in Medisch Trainingscentrum Eemnes de beste garantie vormt dat uw training ook daadwerkelijk uw gezondheid ten goede komt. Het gaan dan niet alleen om het voorkomen van overbelasting en blessures. Medisch Trainingscentrum Eemnes beschikt over de kennis die nodig is om een écht gezondheidsbevorderend trainingsprogramma in elkaar te zetten.

Een ander uiterst belangrijk punt is dat wij op basis van onze fysiotherapeutische expertise trainingen aan kunnen bieden die aan úw lichaam zijn aangepast. De fysiotherapeut is 'de specialist in beweging'. Heeft u geen enkel probleem met bewegen? Des te beter: u kunt bij ons dan werken aan het nóg verder verhogen van uw conditie. Maar is bewegen wél een probleem voor u? Loopt u in het dagelijks leven al regelmatig tegen de grens van uw belastbaarheid aan? Juist dán is medisch trainen uitermate geschikt - en juist dán is het voor u van het grootste belang om dat onder fysiotherapeutische begeleiding te doen. Want wij, als fysiotherapeuten, hebben de kennis in huis om precies te zien wat goed is voor úw lichaam en de training daarop af te stemmen.

Medisch Trainingscentrum Eemnes is opgebouwd door de bekende sportfysiotherapeut Marc van der Sluijs. Hij ontwikkelde een trainingsaanpak voor 'beginners' op basis van zijn grote ervaring in de training van topsporters en de behandeling van hun blessures. Ook u kunt nu profiteren van methodieken die voorheen alleen voor 'toppers' beschikbaar waren, dankzij een door Van der Sluijs ontworpen toepassing van FYSIOROADMAP®. Deze stelt uw trainer in staat om duizenden persoonsgebonden meetgegevens op elk gewenst moment bij uw training in te zetten. In de toekomst zal deze aanpak misschien gemeengoed worden. Maar voorlopig is Medisch Trainingscentrum Eemnes één van de zeer weinige trainingscentra in Nederland die u daadwerkelijk training en begeleiding op dit niveau kan bieden.