Vliegwieltraining

Innovatieve manier van trainen

Wat valt er nog te verbeteren aan krachttraining? Blijkbaar genoeg, want flywheel training blijkt een veel betere weerstand om mee te werken dan steek of vrije gewichten. Bij Fysiotherapie Eemnes worden vliegwieltrainingen ingezet bij revalidatie van spier- en peesklachten, om sportprestaties te verbeteren. Deze innovatieve manier van trainen is wetenschappelijk onderbouwd en heeft door zijn unieke werking meerdere toepassingen.

Peesklachten

Bij Fysiotherapie Eemnes zetten we vliegwieltrainingen onder andere in voor peesklachten, lage rugklachten, voorste-kruisband revalidatie en valpreventie bij ouderen. De peesstructuren worden door de trainingen met een excentrische overload belast en de snelheid van bewegen bepaalt de belasting. Deze belasting zorgt voor een lokale verbetering en versterking van de pees en omliggende spieren. Hierdoor zal de pijn verminderen en de belastbaarheid toenemen.

Vliegwieltraining

Meer toename in spierkracht

Ook bij spierblessures zorgt deze revalidatie voor een versneld en effectief herstel. Zo blijkt uit onderzoek dat na flywheel trainingen twee keer zoveel spiervolume ontstaat vergeleken met reguliere krachttraining. Middels de flywheel vermogenstesten kan er een uitspraak gedaan worden over op welke niveau je moet trainen, wat je maximale vermogen is en wanneer je op een veilige manier je sportactiviteiten kunt hervatten.

Heb je vragen?

Neem contact op

Eveline
Eveline Smits

Fysiotherapeut

Robin
Robin Koelewijn

Fysiotherapeut