Marc van der Sluijs (1951) 


Marc is al 30 jaar actief als fysiotherapeut (afgestudeerd Amsterdam, 1976). Hij werkte op verschillende fysiotherapeutische afdelingen van ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen, voordat hij zich in 1978 in Eemnes vestigde.
 
Zijn vrije praktijk heeft hij sindsdien steeds verder uitgebouwd, met name op basis van zijn grote belangstelling voor sportpsychologie en de begeleiding van (top-) sporters. Hij heeft meedere opleidingen op dit gebied voltooid en behaalde in 1998 het diploma Allround Sportfysiotherapie (Utrecht/Papendal). In hetzelfde jaar richtte hij Fysiotherapie Eemnes op. 
 
Zijn specialisatie in de bindweefselmassage (Den Haag/Sachs) bracht hem in aanraking met de acupunctuur. Sinds 1982 mag hij zich gediplomeerd acupuncturist noemen (International Register of Oriental Medicine). Marc is ingeschreven in het BIG-register en aangesloten bij KNGF (fysiotherapie), NVFS (sportfysiotheraptie) en NVA (acupunctuur). Naast diverse vakgerelateerde diploma's, onder meer EHBO en Basale Reanimatie, is Marc in het trotse bezit van drie Elfstedenkruisjes.