Logo van Fysiotherapie Eemnes
Medische training bij Fysiotherapie Eemnes

Medische training

De ideale aanpak voor jou

Vaak wordt er gedacht dat medische training alleen is weggelegd voor patiënten of sporters met een blessure, dit is echter niet waar. Bij ons is iedereen welkom om te komen trainen in het Medisch Trainingscentrum Eemnes. Het maakt wat dat betreft niet uit om welke reden jij traint. Zo zijn er sporters die bij ons trainen om de conditie en fitheid op peil te houden maar kan er bijvoorbeeld ook aan krachttraining gedaan worden.

Geschikt voor sporters met een medische achtergrond

Door onze (sport)fysiotherapeutische achtergrond is het medisch trainen bij Fysiotherapie Eemnes uitermate geschikt voor sporters die een medische achtergrond hebben. Denk hierbij aan Parkinson, hersenbloedingen in het verleden, reuma, bepaald medicijngebruik of andere medische achtergronden.

Hoe werkt het?

Voordat er gestart wordt met de training zal er eerst een intake worden gedaan. Hier worden alle doelstellingen van de sporter in kaart gebracht. Ook zal er rekening gehouden worden met de medische achtergrond van de sporter, en daar zal het trainingsschema op worden aangepast. Vervolgens wordt jij de eerste twee trainingen volledig begeleid door Robin of Eveline. Hierna zal het trainen ietwat zelfstandiger worden maar is er altijd een geschoolde fysiotherapeut aanwezig om jou eventueel te helpen. Sporten in ons Medisch Trainingscentrum onderscheid ons van anderen.

Robin heeft een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van geblesseerde (top)sporters.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat is medische fitness?

Medische fitness bij Fysiotherapie Eemnes is een programma dat specifiek is ontworpen om mensen te helpen bij het verbeteren van hun fysieke gezondheid onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten. Het programma richt zich op het bieden van op maat gemaakte oefeningen en activiteiten die zijn afgestemd op de individuele behoeften en medische geschiedenis van de deelnemer.

Hoe werkt de eerste keer medische fitness

Voordat er gestart wordt met de training zal er eerst een intake worden gedaan. Hier worden alle doelstellingen van de sporter in kaart gebracht. Ook zal er rekening gehouden worden met de medische achtergrond van de sporter, en daar zal het trainingsschema op worden aangepast. Vervolgens wordt jij de eerste twee trainingen volledig begeleid door een van de fysiotherapeuten. Hierna zal het trainen ietwat zelfstandiger worden maar er is altijd een geschoolde fysiotherapeut aanwezig om jou eventueel te helpen. Sporten in ons Medisch Trainingscentrum onderscheidt ons van anderen.

Hoelang duurt een intake medische fitness?

De intake bestaat uit twee onderdelen. Tijdens het eerste consult staat kennismaking centraal, dit duurt een half uur. Tijdens het tweede gesprek nemen wij het voor jouw opgestelde sportschema door, dit duurt één uur.

Voor wie is medische fitness?

Vaak wordt gedacht dat medische training alleen is weggelegd voor patiënten of sporters met een blessure, dit is echter niet waar. Bij ons is iedereen welkom om te komen trainen in het Medisch Trainingscentrum Eemnes. Het maakt wat dat betreft niet uit om welke reden jij traint. Zo zijn er sporters die bij ons trainen om de conditie en fitheid op peil te houden maar kan er bijvoorbeeld ook aan krachttraining gedaan worden.

Wordt medisch fitness vergoed?

Medische training wordt helaas niet vergoed. De kosten van medische fitness zijn hier te vinden.

Onze specialisaties

+

Oedeemtherapie

Oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel.
+

Medische training

Trainen in het Medisch Trainingscentrum van Eemnes.
+

Revalidatie

Het doel van jouw revalidatie is dat jij weer optimaal en zelfstandig kunt functioneren in het dagelijkse leven.
+

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten.
+

Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Eemnes kan jij terecht met al jouw fysieke klachten.

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten