Logo van Fysiotherapie Eemnes
Oedeemtherapie bij Fysiotherapie Eemnes

Sportfysiotherapie

Discipline binnen fysiotherapie

Sportfysiotherapie focust zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter op recreatief niveau.

Behandelplan op maat

Onze sportfysiotherapeut zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Het behandelplan of revalidatieschema dat onze sportfysiotherapeut voor jou opstelt, is afgestemd op jouw mogelijkheden en op de sport die jij beoefent. Er wordt gekeken naar je motoriek en geanalyseerd hoe de blessure is ontstaan. Vervolgens wordt op basis van de bevindingen een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Hierdoor kun jij zo snel mogelijk terugkeren naar de sport die jij voor jouw blessure beoefende.

Ruime ervaring in sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeut Eveline heeft een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van geblesseerde (top)sporters. Daarnaast overlegt zij indien nodig met huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden. Bij Fysiotherapie Eemnes ga jij samen met de sportfysiotherapeut aan de slag om jouw klachten te verhelpen of te stabiliseren. Afspraak maken voor sportfysiotherapie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Eveline heeft een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van geblesseerde (top)sporters.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut behandelt sportblessures, helpt bij revalidatie en verbetert sportprestaties. Dit omvat bijvoorbeeld revalidatie na operaties aan knieën en behandeling van blessures zoals achillespeesproblemen bij hardlopers.

Moet ik een verwijzing hebben voor het maken van een afspraak?

Voor het maken van een afspraak fysiotherapie heb je geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken met een fysiotherapeut. Hierdoor kan je bij ons al binnen 24 uur geholpen worden aan je klachten!

Wordt de behandeling vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed als het in jouw verzekering als aanvullende verzekering is opgenomen. De hoeveelheid vergoede behandelingen verschilt weer per aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed bij chronische indicaties fysiotherapie, denk hierbij aan een revalidatie na een operatie of een revalidatie na een CVA (hersenbloeding). In deze gevallen wordt na 20 behandelingen de fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is het verschil tussen sportfysiotherapie en algemene fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op algemene revalidatie en behandeling van diverse aandoeningen, terwijl sportfysiotherapie gespecialiseerd is in het behandelen van blessures gerelateerd aan sport, met nadruk op specifieke trainingsmethoden en preventie om atleten te helpen bij optimale prestaties en herstel van blessures.

Onze specialisaties

+

Oedeemtherapie

Oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel.
+

Medische training

Trainen in het Medisch Trainingscentrum van Eemnes.
+

Revalidatie

Het doel van jouw revalidatie is dat jij weer optimaal en zelfstandig kunt functioneren in het dagelijkse leven.
+

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten.
+

Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Eemnes kan jij terecht met al jouw fysieke klachten.

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten