Logo van Fysiotherapie Eemnes
Enkelklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie: verlichting en herstel

Oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel, kan leiden tot ongemak en beperkingen in het dagelijks leven. Gelukkig biedt oedeemtherapie een effectieve oplossing voor mensen die worstelen met deze klachten. Uitgevoerd door een gespecialiseerde oedeemtherapeut, richt oedeemtherapie zich op het verminderen van vochtophoping en het verbeteren van de lymfecirculatie. De therapie omvat technieken zoals manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefeningen om de spierpomp te stimuleren. Deze benadering verlicht niet alleen de symptomen van oedeem, zoals zwelling en pijn, maar helpt ook bij het herstel van de normale functies van het lymfestelsel.

Belang van oedeemtherapie: preventie en verbetering

Het belang van oedeemtherapie ligt in het voorkomen van complicaties, zoals huidproblemen en gewrichtsstijfheid, en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven. Als u last heeft van oedeemklachten, aarzel dan niet om een afspraak te maken bij Evita, onze oedeemtherapeut.

Lymfoedeem na bestralingen: zorgvuldige herstelbenadering

Voor sommigen is lymfoedeem een onbedoelde bijwerking na bestralingen. Deze vorm van lymfoedeem ontstaat doordat de straling littekenweefsel en ontstekingen veroorzaakt, wat de normale stroom van lymfevocht belemmert. Dit kan leiden tot zwelling en ongemak in de behandelde gebieden. De aanpak van lymfoedeem na bestralingen vereist een zorgvuldige benadering. Een oedeemtherapeut helpt met lymfoedeemtherapie, waaronder manuele lymfedrainage en aangepaste oefeningen.

Lymfoedeem na borstamputatie: herstel en ondersteuning

Een borstamputatie, vaak een noodzakelijke ingreep bij borstkanker, kan lymfoedeem veroorzaken, een aandoening die ontstaat door de verstoring van het lymfestelsel. Het medische aspect van lymfoedeem na een borstamputatie is gebaseerd op de verstoorde lymfecirculatie. Voor degenen die na een borstamputatie lymfoedeemklachten ervaren, is het raadzaam om een afspraak te maken met onze ervaren fysiotherapeuten. Een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld om de impact van lymfoedeem te verminderen en ondersteuning te bieden op het pad naar herstel.

Evita heeft een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van geblesseerde (top)sporters.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen in een manueel therapie traject varieert op basis van klachten. De therapeut beoordeelt en stelt een behandelplan op, afgestemd op individuele behoeften. Pijnvermindering kan vaak al optreden na de eerste twee behandelingen.

Is oedeemtherapie pijnlijk?

Oedeemtherapie is over het algemeen niet pijnlijk. Het omvat zachte manuele technieken, compressietherapie en oefeningen om vochtophopingen te verminderen. De behandeling wordt per individu aangepast op basis van de behoeften en gestelde doelen.

Wordt de behandeling vergoed?

Fysiotherapie wordt vergoed als het in jouw verzekering als aanvullende verzekering is opgenomen. De hoeveelheid vergoede behandelingen verschilt weer per aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed bij chronische indicaties fysiotherapie, denk hierbij aan een revalidatie na een operatie of een revalidatie na een CVA (hersenbloeding). In deze gevallen wordt na 20 behandelingen de fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Moet ik een verwijzing hebben voor het maken van een afspraak?

Voor lymfoedeemtherapie is een verwijzing van een arts vereist. Neem eerst contact op met uw huisarts of specialist om een verwijzing te verkrijgen. Zodra u die heeft, kunt u een afspraak maken met onze gespecialiseerde fysiotherapeuten en aan uw herstel beginnen.

Onze specialisaties

+

Oedeemtherapie

Oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel.
+

Medische training

Trainen in het Medisch Trainingscentrum van Eemnes.
+

Revalidatie

Het doel van jouw revalidatie is dat jij weer optimaal en zelfstandig kunt functioneren in het dagelijkse leven.
+

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten.
+

Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Eemnes kan jij terecht met al jouw fysieke klachten.

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten