Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking is een blessure waar jaarlijks duizenden Nederlanders mee te maken krijgen. Het is een pijnlijke blessure die voor kan komen bij mensen van iedere leeftijd. Vermoedt u dat u lijdt aan een slijmbeursontsteking in de schouder, elleboog of op een andere plek? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw fysiotherapeut.

Woont u in de omgeving van Eemnes, Laren en Hilversum? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons van Fysiotherapie Eemnes of boek direct een afspraak in via onze online planner. Gelegen in het centrum van Eemnes zorgen wij ervoor dat u binnen 24 uur een afspraak heeft om persoonlijk geholpen te worden door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

In dit artikel gaan wij dieper in op wat een slijmbeursontsteking is, hoe u dit kan herkennen en wat wij als fysiotherapie hier aan kunnen doen.

Wat is een slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking staat ook wel bekend als Bursitis en ontstaat wanneer de bursa in bijvoorbeeld uw schouder beschadigd, ontstoken of geïrriteerd raakt. De bursa is een met vloeistof gevuld zakje dat op de buitenkant van uw gewrichten zit.

Er zijn verschillende plekken waar een slijmbeursontsteking kan ontstaan. De meest voorkomende vorm is een slijmbeursontsteking in de schouder of heup, maar wij krijgen dagelijks te maken met patiënten die last hebben van:

 • Slijmbeursontsteking schouder
 • Slijmbeursontsteking heup
 • Slijmbeursontsteking knie
 • Slijmbeurs ontsteking elleboog
 • Slijmbeursontsteking arm
 • Slijmbeurs ontsteking bovenarm

De oorzaak van een slijmbeursontsteking varieert per persoon. Een beschadiging, ontsteking of irritatie van de bursa kan om verschillende redenen optreden. Zo zien wij vaak dat mensen op middelbare leeftijd, ouderen en mensen met een spierzwakte deze blessure oplopen door een verkeerde (werk)houding, direct trauma zoals een val, schouderoperatie, een auto-immuunziekte en meer. Maar ook (top)sporters kunnen hier last van krijgen. Ondanks dat zij goed getraind zijn kan de constante inspanning, een verkeerde vorm of de nasleep van een andere blessure leiden tot een slijmbeursontsteking.

Gelukkig kan fysiotherapie u helpen met de diagnose, het herstel en het voorkomen van een slijmbeursontsteking. Wij bij Fysiotherapie Eemnes helpen u graag verder en beantwoorden uw vragen en zorgen omtrent deze vervelende en constante pijn.

Diagnose slijmbeursontsteking

Het vaststellen van een slijmbeursontsteking is iets dat het beste gedaan kan worden door een fysio die precies weet waar zij of hij op moet letten. Heeft u last van één of meerdere van de volgende klachten, of vermoedt u dat u een slijmbeursontsteking heeft, neem dan contact met ons op:

 • Pijn aan de buitenkant van uw schouder, heup, knie, elleboog of arm.
 • Pijn wanneer u op één van deze plekken drukt.
 • Pijn bij het bewegen van dit lichaamsdeel, zoals last van uw schouder, arm of elleboog bij het oppakken, trekken of duwen van
  een voorwerp.
 • Een zichtbare zwelling op één van de voorheen genoemde plekken.

Wij van Fysiotherapie Eemnes kunnen aan de hand van uw klachten een aantal tests en vragen doen om vast te stellen of u aan een slijmbeursontsteking lijdt, de ernst van deze ontsteking en een plan opstellen voor een zo spoedig mogelijk herstel.

Fysiotherapie Eemnes

Hoe Fysiotherapie Eemnes kan helpen

Om te beginnen raden wij iedereen aan die vermoedt last te hebben van een slijmbeursontsteking zoals een slijmbeursontsteking in de schouder om zo veel mogelijk rust te nemen totdat u langs kunt komen. Het is onverstandig om de plek van uw slijmbeursontsteking te belasten.

Zodra u bij ons langskomt en wij de slijmbeursontsteking vast hebben gesteld zullen wij een persoonlijk plan opstellen om dit aan te pakken. In veel gevallen kan het met een combinatie van rust en gerichte training van specifieke spieren uw slijmbeursontsteking worden verholpen in 2 tot 8 weken. De situatie en omstandigheden van iedere patiënt is natuurlijk anders, maar wij helpen iedere patiënt om de zwelling en pijn te verminderen en een programma op te stellen zodat u in de toekomst geen last meer krijgt. Dit doen wij vaak met een combinatie van oefeningen om de houding, mobiliteit, flexibiliteit en kracht van het getroffen lichaamsdeel te verbeteren. Doet u dit niet, dan riskeert u een nieuwe blessure.