Logo van Fysiotherapie Eemnes
Zo werkt fysiotherapie na een armbreuk

Zo werkt fysiotherapie na een armbreuk

Een botbreuk is één van de meest nare ongelukken die je kan gebeuren. Zelfs wanneer het genezen is kan de weg naar herstel lang zijn. Fysiotherapie op maat helpt jou om weer snel aan te sterken en weer het oude leven op te pakken.

Vooral fysio na een armbreuk kan uitermate effectief zijn onder leiding van professionele begeleiding. Bij Fysiotherapie Eemnes werken wij dan ook met onze patiënten om:

 • Pijnniveau te verlagen
 • Mobiliteit te verbeteren
 • Kracht te verhogen
 • Flexibiliteit terug te brengen
 • Hersteltempo te bevorderen
 • Sneller terug te keren naar activiteiten en (top)sport
 • Kans op toekomstig letsel verminderen

Aspecten die komen kijken bij fysio na een armbreuk

In dit artikel gaan wij dieper in op de verschillende aspecten die komen kijken bij fysio na een armbreuk, en wat wij bij Fysiotherapie Eemnes doen om dit zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Heb je na dit artikel interesse in onze diensten? Neem dan eens contact met ons op of vraag je arts doorverwezen te worden naar onze praktijk.

Waarom fysio na een armbreuk slim is

Wij merken dat in sommige ziekenhuizen gezegd wordt dat fysiotherapie na een armbreuk niet nodig is. Dit is echter niet wat wij ervaren. Fysiotherapie is essentieel om niet alleen snel te herstellen, maar ook om pijn te verminderen en mobiliteit te verbeteren. Veel mensen vragen zich af ‘Een gebroken arm, hoe lang duurt herstel?’ Het herstel van een breuk in de boven of onderarm heeft 6 tot 12 weken nodig om redelijk vast te groeien, dit hangt ervan af o de breuk met gips behandeld is of met schroeven en pinnen. Het revalidatieproces kan nog veel langer duren. Wil je snel weer een normaal en pijnloos leven kunnen hebben na een botbreuk, dan helpen we je graag met begeleiding op maat.

Hoe Fysiotherapie Eemnes jou helpt

Als het gaat om botbreuken is iedere situatie uniek. Immers, het revalidatieproces van een topsporter zal er anders uitzien dan dat van een revaliderende 65-plusser. Tijdens jouw eerste afspraak bij één van onze fysiotherapeuten zullen we niet alleen de staat van jouw arm onderzoeken, maar ook samen met je kijken naar jouw wensen en behoeften. Aan de hand hiervan kunnen wij een persoonlijk plan opstellen dat gebruik maakt van verschillende technieken en methodieken. Zo helpen wij niet alleen op locatie, maar ook met oefenschema’s die je thuis kunt uitvoeren.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Pijnverlichting

Heb je veel last van jouw armbreuk, dan kunnen wij helpen met pijnverlichting. Ons uiteindelijke doel is natuurlijk om jouw arm weer zo goed als nieuw te krijgen, maar wij ondersteunen ook met directe pijnverlichting. Denk hierbij aan technieken met warmte, ijs, ultrasound, elektrische stimulatie, tape, oefeningen of bijvoorbeeld speciale hands-on technieken waarbij we de spieren voorzichtig in beweging brengen.

Kracht verbeteren

Een gebroken arm moet een langere tijd stil gehouden worden. Hierdoor verliest je veel spierkracht en omvang. Veel patiënten die hun arm weer mogen belasten nadat de breuk hersteld is ervaren dan ook een groot krachtverlies in de gebroken arm. Om dit te voorkomen heeft het zin om in eigenlijk ieder moment van de herstelfase oefeningen te doen die ervoor zorgen dat de kracht in de arm en schouder weer toeneemt. Deze oefeningen na armbreuk hebben het voordeel dat de spieren sterker worden. Hierdoor is de kans op een nieuwe breuk een stuk kleiner dan wanneer er geen oefeningen gedaan worden. Natuurlijk zorgen wij voor een op maat gemaakt schema waarmee je jouw arm niet te veel onder druk zet.

Toekomstige problemen voorkomen

Niet alleen helpen wij van Fysio Eemnes met het aansterken van spieren, wij helpen je graag net dat beetje meer om problemen in de toekomst te voorkomen. Zo kunnen wij samen met jou en/of jouw familie bijvoorbeeld kijken naar manieren om ongelukken in huis te voorkomen. Deze valpreventie strategieën zijn niet alleen tips, maar ook bijvoorbeeld antislip matten, stoelen voor onder de douche, jouw huisdieren uit de buurt van jouw schoeisel houden en nog veel meer. Neem eens contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Snel herstellen en sporten

Ben je een amateur of professioneel sporter, en je wilt het liefst zo snel mogelijk weer op jouw oude niveau sporten na een botbreuk? Wij bieden niet alleen oefeningen en trainingen, maar ook gebroken arm tips om zo snel en sterk mogelijk jouw sport weer te kunnen beoefenen. Ook kunnen wij per sportspecifieke hersteloefeningen en doelen stellen in combinatie met hands-on therapie.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

 • ma.08:00 - 20:00
 • di.08:00 - 20:00
 • wo.08:00 - 17:30
 • do.08:00 - 20:00
 • vr.08:00 - 17:30
 • za.gesloten
 • zo.gesloten