Logo van Fysiotherapie Eemnes

Klachten aan de Elleboog

Heb je elleboogklachten zoals pijn of stijfheid? Pijnklachten in de elleboog kunnen ervoor zorgen dat jij dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer kunt uitvoeren. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten.
Fysiotherapie klachten elleboog

De werking van de elleboog

Op het oog lijkt de elleboog een eenvoudig scharniergewricht. De werkelijkheid ligt wat complexer. In de elleboog komen drie botstukken samen die met elkaar drie gewrichten vormen. Hierdoor kan je de elleboog buigen en strekken, en de onderarm naar binnen en buiten draaien. De vorm van de botten en de stevige banden aan de zijkanten van het gewricht verzorgen voornamelijk de stabiliteit in het ellebooggewricht. De bekendste spieren die de elleboog buigen en strekken zijn respectievelijk de biceps en de triceps.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij elleboogklachten?

Er zijn veel verschillende aandoeningen en blessures waardoor elleboogklachten ontstaan. Het is dus belangrijk om te weten welke blessure jij hebt, zodat de fysiotherapeut de behandeling kan toepassen die het meest effectief is voor jouw blessure.

Het behandelproces bij elleboogklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor elleboogklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb je elleboogklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van elleboogklachten?

Elleboogklachten kunnen divers zijn, vaak voortkomend uit overmatige belasting door herhaalde bewegingen zoals bij tenniselleboog of golferselleboog, traumatisch letsel zoals dislocaties of breuken, artritis die gewrichtsontsteking veroorzaakt, of compressie van zenuwen zoals bij cubitaal tunnelsyndroom door druk op de elleboogzenuw.

Welke specifieke elleboogklachten behandelt een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten behandelen verschillende elleboogklachten, waaronder tendinitis (peesontsteking), epicondylitis (tennis- of golferselleboog), bursitis (slijmbeursontsteking), en bieden ook postoperatieve revalidatie na chirurgische ingrepen aan de elleboog, zoals bij een operatie na een fractuur/breuk.

Hoe verloopt een typische behandelingssessie voor elleboogklachten?

Tijdens fysiotherapeutische behandelsessies wordt vaak gebruikgemaakt van een combinatie van verschillende therapieën. Dit kan onder meer hands-on therapie omvatten, zoals mobilisaties en manipulaties om de mobiliteit van de elleboog te verbeteren en pijn te verminderen. Daarnaast kunnen specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de kracht en kracht en mobiliteit van de elleboog te verbeteren, evenals ergonomische adviezen om herhaling van klachten te voorkomen.

Zijn er specifieke oefeningen die ik thuis kan doen om mijn elleboog klachten te verlichten?

Thuisoefeningen zijn een essentieel onderdeel van het behandelplan. Deze kunnen bestaan uit rekoefeningen om de flexibiliteit te verbeteren, versterkende oefeningen om de spieren rondom de elleboog te versterken en stabiliseren, en mobilisatie-oefeningen om de beweeglijkheid te behouden of te vergroten. Het consistent uitvoeren van deze oefeningen kan het herstelproces versnellen en het risico op terugkerende klachten verminderen.

Hoelang duurt het doorgaans voordat ik verbetering begin te merken na het starten van fysiotherapie voor elleboogklachten?

De tijd die nodig is om verbetering te ervaren, varieert afhankelijk van factoren zoals de ernst van de klachten, de individuele reactie op de behandeling en de consistentie van de therapie en thuisoefeningen. Over het algemeen kunnen patiënten binnen enkele weken tot maanden verlichting van symptomen verwachten, met regelmatige vooruitgang naarmate de behandeling vordert.

Fysiotherapie klachten elleboog

Onze specialisaties

Enkel

Klachten aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Knie

Klachten aan de knie?

Pols

Klachten aan de pols?

Schouder

Klachten aan de schouder?

Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten