Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Op het oog lijkt de elleboog een eenvoudig scharniergewricht. De werkelijkheid ligt wat complexer. In de elleboog komen drie botstukken samen die met elkaar drie gewrichten vormen. Hierdoor kan je de elleboog buigen en strekken, en de onderarm naar binnen en buiten draaien. De vorm van de botten en de stevige banden aan de zijkanten van het gewricht verzorgen voornamelijk de stabiliteit in het ellebooggewricht. De bekendste spieren die de elleboog buigen en strekken zijn respectievelijk de biceps en de triceps.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij elleboogklachten?

Heb je elleboogklachten zoals pijn of stijfheid? Er zijn veel verschillende aandoeningen en blessures waardoor elleboogklachten ontstaan. Pijnklachten in de elleboog kunnen ervoor zorgen dat jij dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer kunt uitvoeren. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten. Het is dus belangrijk om te weten welke blessure jij hebt, zodat de fysiotherapeut de behandeling kan toepassen die het meest effectief is voor jouw blessure.

Elleboogklachten

Het behandelproces bij elleboogklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor elleboogklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt.

Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou!

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Robin

Hi, ik ben Robin!

Heb je elleboogklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.