Actueel

  • Alles
  • Fysiotherapie
  • Heup / Bil
  • Knie
  • Schouder

Medical tape en gekneusde ribben

Medical tape is een veilige en gemakkelijke manier om de ribben te ondersteunen en stabiliseren, waardoor de pijn afneemt.

Wat is een impingement syndroom aan de schouder?

Een impingement syndroom is een veel voorkomende aandoening in de schouder die optreedt wanneer de spieren, pezen en bindweefsel in de schouder worden samengedrukt. Dit kan pijn, stijfheid en beperkte beweging veroorzaken. De schouder bestaat namelijk uit een complexe samenstelling van spieren, pezen, bindweefsel en slijmbeurzen. Deze structuren bevinden zich in een smalle ruimte tussen het acromion, ook wel het schouderdak genoemd, en de schouderkop. Wanneer deze ruimte te klein is of wanneer de pezen geïrriteerd zijn, kan het acromion de pezen samendrukken, waardoor een impingement ontstaat.

5 tips tegen stress

Stress is de meest voorkomende gezondheidsprobleem van vandaag. Veel mensen hebben last van stress, en het heeft grote gevolgen voor hun algehele gezondheid.

5 redenen voor fysiotherapie in 2023

Fysiotherapie is een belangrijk deel in het leven van heel veel Nederlanders. Toch weten niet veel mensen wat de fysio nou allemaal doet en voor wie het nou precies is. Wij van Fysiotherapie Eemnes zetten ons dagelijks in om onze patiënten zo goed mogelijk te begeleiden. Maar wij doen meer dan alleen mensen helpen met een blessure.

Wanneer weet je dat je fysiotherapie nodig hebt?

Een operatie kan een heftige ingreep zijn die zorgt voor een lang herstelproces. Alleen met de juiste zorg, persoonlijke aandacht en een goed doordacht…

Revalidatie na een nieuwe heup of knie

Een operatie kan een heftige ingreep zijn die zorgt voor een lang herstelproces. Alleen met de juiste zorg, persoonlijke aandacht en een goed doordacht…

Revalidatie na corona

Het coronavirus is een hardnekkig virus dat zowel jong als oud aan kan tasten. De gevolgen verschillen per persoon, maar voor velen is het hersteltraject lang en …

Zo werkt fysiotherapie na een armbreuk

Een botbreuk is één van de meest nare ongelukken die je kan gebeuren. Zelfs wanneer het genezen is kan de weg naar herstel lang zijn. Fysiotherapie op maat helpt jou om weer snel aan te sterken en…

De 5 meest gemaakte fouten bij de squat oefening

Je hebt er waarschijnlijk al veel over gehoord, en misschien doe je deze oefening zelf al: de squat. Toch zijn er nog heel veel sporters in Nederland die de squat niet goed doen, waardoor ze pijnlijke blessures op kunnen lopen.

Dit moet je weten over deadliften

Het is misschien wel de belangrijkste techniek om jouw spieren te trainen: de deadlift. Toch wordt het deadliften vaak verkeerd uitgevoerd, en dat is erg gevaarlijk. Want alhoewel de oefening voor een geweldige activatie in de spieren zorgt kan het ook snel tot blessures leiden wanneer jouw techniek niet 100% goed is.

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking is een blessure waar jaarlijks duizenden Nederlanders mee te maken krijgen. Het is een pijnlijke blessure die voor kan komen bij mensen van iedere leeftijd. Vermoedt u dat u lijdt aan een slijmbeursontsteking in de schouder, elleboog of op een andere plek? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw fysiotherapeut.

5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er op dit moment heel veel mensen die door de coronacrisis genoodzaakt zijn om van thuis uit te werken. Hoewel er veel mensen alweer naar het kantoor kunnen zal er voor de komende periode van huis uit gewerkt worden. Of zoals Rutte keer op keer herhaald in de persconferenties: “werk waar nodig thuis”.