Logo van Fysiotherapie Eemnes
Impingement syndroom aan de schouder

Wat is een impingement syndroom aan de schouder?

Een impingement syndroom is een veel voorkomende aandoening in de schouder die optreedt wanneer de spieren, pezen en bindweefsel in de schouder worden samengedrukt. Dit kan pijn, stijfheid en beperkte beweging veroorzaken. De schouder bestaat namelijk uit een complexe samenstelling van spieren, pezen, bindweefsel en slijmbeurzen. Deze structuren bevinden zich in een smalle ruimte tussen het acromion, ook wel het schouderdak genoemd, en de schouderkop. Wanneer deze ruimte te klein is of wanneer de pezen geïrriteerd zijn, kan het acromion de pezen samendrukken, waardoor een impingement ontstaat.

Wat veroorzaakt impingement syndroom en wat zijn de symptomen?

Er zijn verschillende oorzaken die een impingement kunnen veroorzaken. Herhalend gebruik van de armen, zoals bij het sporten (honkbal, handbal, basketbal etc.) of het uitoefenen van een bepaald beroep (stucadoor, schilder, timmerman), kan leiden tot een impingement. Ook veroudering of overbelasting van de schouder kan leiden tot impingement. De belangrijkste spieren die betrokken zijn bij een impingement zijn de supraspinatus, infraspinatus, teres minor en subscapularis. Deze spieren zorgen voor de stabiliteit en kracht van de schoudergordel. Wanneer deze spieren worden samengedrukt, kunnen de klachten verergeren. Deze klachten kunnen onder andere bestaan uit pijn bij het draaien en tillen van de arm, verminderde mobiliteit, krachtverlies en zwelling.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Helpt fysiotherapie bij impingement syndroom?

Om deze klachten te verlichten, is fysiotherapie de meest effectieve behandeling. Fysiotherapie helpt namelijk bij het verminderen van pijn, stijfheid en beperkte beweging. De fysiotherapeut zal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke klachten. Daarbij kan de fysiotherapeut ook oefeningen voorschrijven om de spieren rond de schouder te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Voor mensen die last hebben van impingement in de schouder, is het belangrijk dat ze tijdig actie ondernemen. Onze ervaren fysiotherapeuten helpen je graag met het verlichten van de klachten!

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten