Heup / Bil

Klachten aan de heup of bil?

Heb je pijn aan de lies, bil of aan de buitenzijde van jouw bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.

Klachten aan de heup kunnen jou tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Jij kunt bijvoorbeeld last hebben tijdens het lopen, zitten en liggen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose zijn mogelijke oorzaken van jouw heupklachten. Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er sneller klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. Soms is het onduidelijk of een aandoening van de heup de pijn veroorzaakt of dat een bewegingsstoornis elders in het lichaam de pijn veroorzaakt.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij heup / bilklachten?

Fysiotherapie bij heupklachten is belangrijk, omdat dit niet alleen de beste kans biedt op herstel, maar ook zorgt voor het snelste herstel. Tijdig fysiotherapie inschakelen, betekent dat je sneller het probleem een halt kan toeroepen, waardoor de klacht niet zal verergeren. Vervolgens kan de fysiotherapeut een behandeling op maat aanbieden waarmee jouw problemen blijvend worden verholpen. De behandeling die vervolgens gekozen wordt, is afhankelijk van de aard van de klachten. Een ontstoken pees of slijmbeursontsteking vereist een andere aanpak dan een heup die gekneusd is geweest.

Heup / bilklachten

Het behandelproces bij heup / bilklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor heup / bilklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt.

Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou!

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Eveline

Hi, ik ben Eveline!

Heb je heup / bilklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.