Logo van Fysiotherapie Eemnes

Klachten aan de Heup/bil

Heb je pijn aan de lies, bil of aan de buitenzijde van jouw bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.
Heup- en bilklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Hoe ontstaan de klachten voor de heup/bil?

Klachten aan de heup kunnen jou tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Jij kunt bijvoorbeeld last hebben tijdens het lopen, zitten en liggen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose zijn mogelijke oorzaken van jouw heupklachten. Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er sneller klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. Soms is het onduidelijk of een aandoening van de heup de pijn veroorzaakt of dat een bewegingsstoornis elders in het lichaam de pijn veroorzaakt.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij heup/bilklachten?

Fysiotherapie bij heupklachten is belangrijk, omdat dit niet alleen de beste kans biedt op herstel, maar ook zorgt voor het snelste herstel. Tijdig fysiotherapie inschakelen, betekent dat je sneller het probleem een halt kan toeroepen, waardoor de klacht niet zal verergeren. Vervolgens kan de fysiotherapeut een behandeling op maat aanbieden waarmee jouw problemen blijvend worden verholpen. De behandeling die vervolgens gekozen wordt, is afhankelijk van de aard van de klachten. Een ontstoken pees of slijmbeursontsteking vereist een andere aanpak dan een heup die gekneusd is geweest.

Het behandelproces bij heup/bilklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor heup/bilklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb je heup/bilklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van heupklachten?

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder overbelasting, artrose, bursitis, peesontsteking, heupfracturen, heupdysplasie, slijmbeursontsteking, en spier- of peesletsels rondom het heupgewricht. Andere factoren zoals leeftijd, overgewicht, slechte houding, en overmatige fysieke activiteit kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van heupklachten.

Welke soorten heupklachten behandelt een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt diverse heupklachten, waaronder artrose van de heup, slijmbeursontsteking van de heup, piriformis syndroom, heupimpingement, labrumletsels, heup peesontsteking, en revalidatie na Totale Heup Prothese (THP).

Hoe verloopt een fysiotherapiebehandeling voor heupklachten?

Een fysiotherapiebehandeling voor heupklachten begint meestal met een grondige evaluatie van de heup, de bewegingsmogelijkheden, kracht en stabiliteit, evenals de medische geschiedenis van de patiënt. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een behandelplan op dat kan bestaan uit mobilisatie- en stabilisatieoefeningen, krachttraining, rekoefeningen, manuele therapie, evenwichts- en coördinatietraining, en functionele training. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en aangepast aan de voortgang van de patiënt.

Welke oefeningen kan ik thuis doen voor heupklachten?

Thuisoefeningen voor heupklachten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aandoening en de aanbevelingen van de fysiotherapeut. Enkele veel voorkomende oefeningen zijn heup versterkende oefeningen zoals, heup abductie- en adductie-oefeningen of rekoefeningen voor de heupflexoren en -extensoren. Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig en met de juiste techniek uit te voeren voor een optimaal resultaat.

Hoelang duurt het herstel van heupklachten?

De duur van het herstel van heupklachten kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, de behandeling die wordt gevolgd, en de individuele factoren van de patiënt zoals leeftijd en algemene gezondheid. Over het algemeen kan herstel variëren van enkele weken tot maanden. Een fysiotherapeut kan een realistische prognose geven op basis van de specifieke situatie van de patiënt en de voortgang tijdens de behandeling.

Heup- en bilklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Onze specialisaties

Enkel

Klachten aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Knie

Klachten aan de knie?

Pols

Klachten aan de pols?

Schouder

Klachten aan de schouder?

Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten