Logo van Fysiotherapie Eemnes
Fysiotherapie en whiplash

Fysiotherapie en whiplash

Wat is een whiplash? Whiplash is een veelvoorkomende blessure die meestal wordt veroorzaakt door een auto-ongeluk. Deze vervelende aandoening veroorzaakt nekpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, stijfheid in de nek en problemen met het gezichtsvermogen.

Hoe ontstaat een whiplash?

Whiplash is een verzameling van symptomen die optreden na een plotselinge, gewelddadige beweging van het hoofd, waarbij de nek zich uitstrekt en vervolgens een krachtige beweging maakt in de andere richting. Hierbij kunnen de spieren, gewrichtsbanden, gewrichtsvlakken en/of zenuwen worden beschadigd.

Wat zijn de symptomen bij een whiplash?

Whiplash kan een intens vervelende ervaring zijn met een scala aan symptomen. Nekpijn is het meest voorkomende symptoom, gevolgd door hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en stijfheid in de nek. Ook kan er pijn optreden in de schouders, armen en rug, en kan het gezichtsvermogen worden aangetast. Verder kan het moeilijk zijn om te focussen en informatie te verwerken. Soms kunnen mensen ook lagere rugpijn hebben, misselijkheid, slaapproblemen, depressie, angst en concentratieproblemen.

Lange termijn gevolgen whiplash

Whiplash kan ook lange-termijn gevolgen hebben, zoals chronische pijn, oorsuizingen, gevoelloosheid in de ledematen en een verminderde bewegingsbereik. Deze symptomen kunnen verergeren door gewone dagelijkse activiteiten zoals het heffen van zware voorwerpen, het draaien van de nek of het slapen in een oncomfortabele positie.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Helpt fysiotherapie bij een whiplash?

Gelukkig kan fysiotherapie helpen bij het verminderen van de symptomen van whiplash. Behandelingen zoals massage, mobilisatie en oefentherapie kunnen helpen bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de algemene functie en het verminderen van pijn. Bovendien kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van het algemene uithoudingsvermogen en de coördinatie. Door middel van fysiotherapie kan een patiënt meer controle krijgen over de symptomen van whiplash. Via onze online planner kan je gemakkelijk een gratis afspraak bij ons maken. Het is namelijk belangrijk om een goede fysiotherapeut te vinden die je kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van je algemene gezondheid.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten