Logo van Fysiotherapie Eemnes
Medical tape

Medical tape en gekneusde ribben

Medical tape is een effectief middel om de pijn bij gekneusde ribben te verminderen. Het is een veilige en gemakkelijke manier om de ribben te ondersteunen en stabiliseren, waardoor de pijn afneemt. Het is van belang te benadrukken dat medical tape niet is bedoeld om de gekneusde rib te genezen, maar om de pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Bij Fysiotherapie Eemnes wordt medical tape altijd nauwkeurig aangebracht en wordt de tape in een specifiek patroon rondom de ribben geplaatst, zodat de ribben worden ondersteund en gestabiliseerd. De tape kan gedurende een langere periode worden gedragen en kan worden aangepast aan de behoeften van de patiënt.

Ondersteuning van de ribben

Bij Fysiotherapie Eemnes wordt medical tape altijd nauwkeurig aangebracht en wordt de tape in een specifiek patroon rondom de ribben geplaatst, zodat de ribben worden ondersteund en gestabiliseerd. De tape kan gedurende een langere periode worden gedragen en kan worden aangepast aan de behoeften van de patiënt.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Hoe werkt het?

Bij het aanbrengen van de medical tape is het belangrijk om te letten op de spanning van de tape. De tape moet stevig worden aangebracht, maar mag niet te strak zijn om de bloedcirculatie te belemmeren. De patiënt moet ook op de hoogte worden gebracht van de juiste manier om de tape te verwijderen, zodat er geen extra pijn of schade aan de huid ontstaat. Naast het aanbrengen van de medical tape, kunnen er ook andere behandelingen worden aangeboden om de pijn te verminderen. Bij Fysiotherapie Eemnes kan een gekwalificeerde behandelaar een persoonlijk behandelplan opstellen om de patiënt te helpen bij het genezingsproces. Het behandelplan kan bestaan uit oefeningen om de spieren rondom de ribben te versterken en te rekken, ademhalingsoefeningen om de longen te versterken en te ontspannen, en andere behandelingen zoals massage en acupunctuur om de pijn te verminderen. In sommige gevallen kan een gekneusde rib leiden tot complicaties, zoals een longontsteking of een gebroken rib. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken als de pijn aanhoudt of erger wordt. Bij Fysiotherapie Eemnes kunnen patiënten terecht voor medical taping, waarbij een persoonlijke behandeling wordt toegepast. Heb jij last van gekneusde ribben en ben je op zoek naar pijnverlichting? Door middel van onze online planner kan je gemakkelijk en snel een afspraak maken bij Fysiotherapie Eemnes.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten