Logo van Fysiotherapie Eemnes
Wat is het verschil tussen aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn?

Wat is het verschil tussen aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn?

Aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn in de onderrug zijn twee verschillende soorten rugklachten. Aspecifieke rugpijn is een algemene term voor rugklachten die meestal niet worden veroorzaakt door een specifieke aandoening. Specifieke rugpijn in de onderrug is een term die wordt gebruikt om rugklachten te beschrijven die worden veroorzaakt door een specifiek letsel of aandoening zoals een hernia of artritis.

Wat is aspecifieke rugpijn?

Aspecifieke rugpijn is meestal het gevolg van spierspanning of ontsteking van de spieren en weefsels in de onderrug. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde houding of overbelasting van de onderrug door bijvoorbeeld het heffen van zware gewichten. Ook kan aspecifieke rugpijn worden veroorzaakt door het verkeerd uitvoeren van bepaalde sporten of het doen van te veel repetitieve bewegingen. Aspecifieke rugpijn kan ook worden veroorzaakt door stress of vermoeidheid.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Wat is specifieke rugpijn?

Specifieke rugpijn in de onderrug kan worden veroorzaakt door een aandoening of letsel zoals een hernia of artritis. Een hernia is een uitsteeksel van de tussenwervelschijf in de onderrug, terwijl artritis een ontsteking van de gewrichten in de onderrug is. Beide aandoeningen kunnen leiden tot ernstige pijn en beperkingen in de bewegingsvrijheid. Ischias is een andere aandoening die in beide categorieën kan vallen. Bij ischias kan de zenuw die de onderrug verbindt met de benen worden bekneld, wat leidt tot pijn in de benen. Deze klachten komen het meest voor bij sporten waarbij veel herhalende bewegingen worden uitgevoerd zoals hardlopen, tennis, basketbal en gewichtheffen. Ook bij contactsporten zoals rugby of hockey kunnen deze klachten voorkomen, hoewel deze minder vaak voorkomen. Daarnaast kunnen deze klachten ook het gevolg zijn van een ongeluk of overbelasting door te veel zittend werk.

Fysiotherapie bij aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn

Fysiotherapie kan een effectieve oplossing bieden voor aspecifieke en specifieke rugpijn in de onderrug. Fysiotherapeuten kunnen begeleiding en advies bieden over houding, gewichtsverlies, oefeningen en stretching om de pijn te verlichten en de mobiliteit te verbeteren. Fysiotherapie bij aspecifieke en specifieke rugpijn in de onderrug is een bewezen effectieve manier om pijn te verlichten en de bewegingsvrijheid te verbeteren. Maak vandaag nog een afspraak met Fysiotherapie Eemnes via onze online afspraken planner. Wij bieden garantie voor een afspraak binnen 24 uur. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en staan klaar om u te helpen.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten