Logo van Fysiotherapie Eemnes
Corona

Revalidatie na corona

Het coronavirus is een hardnekkig virus dat zowel jong als oud aan kan tasten. De gevolgen verschillen per persoon, maar voor velen is het hersteltraject lang en zwaar. Daarom helpt Fysiotherapie Eemnes iedereen die begeleiding kan gebruiken bij corona revalidatie.

Redenen om gebruik te maken van revalidatie

Herstel na corona ziet er voor iedereen anders uit. Sommige mensen hebben last van verminderde smaak- en geurbeleving, terwijl anderen lijfelijke klachten ondervinden. Deze groep heeft het meeste baat bij fysiotherapie na corona. Heb je Covid-19 gehad en ondervindt je op dit moment één of meerdere van de volgende kwalen:

 • Verminderde spierkracht
 • Verminderde conditie
 • Vermoeidheidsklachten
 • Moeite met ademhaling tijdens rust of inspanning
 • Minder vertrouwen in uw eigen lichaam
Dan is onze fysiotherapie na corona precies wat jou weer te been kan helpen. Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen werken wij met persoonlijke trainingen en oefeningen die je helpt jouw doelen te halen.

Persoonlijke begeleiding op maat

Sommige mensen hebben dankzij het coronavirus een slechte ademhaling gekregen terwijl anderen hun (top)sport niet meer uitoefenen. Jouw situatie, lichaam en gezondheid zijn niet te vergelijken met dat van een ander. Daarom werken onze gespecialiseerde Covid-19 therapeuten samen met jou om een programma op te stellen en jou persoonlijk te begeleiden. Om een idee te krijgen hoe dit te werk gaat hebben we het traject hier summier beschreven:

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Zo gaat Fysiotherapie Eemnes te werk

 1. We beginnen met een intakegesprek. Hierbij brengen wij jouw klachten in kaart kijken we naar de jouw conditie voor en na de besmetting.
 2. Aan de hand van deze gegevens en in lijn met de doelen die je wilt behalen stellen wij een persoonlijk revalidatietraject op. Dit kan bestaan uit begeleide trainingen op locatie, advies voor een gezondere leefstijl en oefeningen die je thuis kunt toepassen.
 3. Je komt bij ons langs voor ondersteuning en begeleiding gedurende de volgende maanden. Hierbij houden wij samen nauwlettend de progressie van het traject bij en zorgen wij ervoor dat jouw lichaam op een gezonde manier aan kan sterken
 4. De duur van het traject verschilt van persoon, in veel gevallen ondersteunen wij onze cliënten zo’n 6 tot 12 maanden.

Altijd welkom voor extra hulp

Natuurlijk ben je na het traject altijd welkom voor meer hulp, oefeningen en advies. Zoals we net al hebben benoemd, het revalideren van corona betekent in veel gevallen het aannemen van een gezondere levensstijl in combinatie met oefeningen en therapeutische begeleiding. Onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om bij alle facetten van dit traject professioneel en onafhankelijk advies te geven waarbij we altijd jouw wensen en doelen in acht nemen. Heb je naast corona ook andere gezondheidsklachten of blessures, dan kan dit invloed hebben op jouw hersteltraject. Natuurlijk zullen wij hier altijd rekening mee houden tijdens en gedurende revalidatie.

Fysiotherapie binnen het basispakket

Het corona revalidatie traject is vaak een lang traject dat afhankelijk van jouw klachten heel intensief kan zijn. Gelukkig is er in Nederland besloten om fysiotherapie na corona te vergoeden binnen het basispakket. Je hebt dus geen extra optie voor ‘fysiotherapie’ nodig om in aanmerking te komen voor deze vergoeding. Er zitten hier wel 2 voorwaarden aan:

 • Patiënten met langdurige klachten moeten minimaal 6 maanden gebruik maken (of hebben gemaakt) van fysiotherapie.
 • Patiënten hebben een maximum van 50 behandelingen gebruikt.
Is dit bij jou het geval, dan betaalt je slecht alleen jouw eigen risico, de rest wordt compleet vergoed. Meer weten over deze regeling of wil je weten of de aanpak van Fysio Eemnes iets voor jou is? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij staan jou graag persoonlijk te woord.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

 • ma.08:00 - 20:00
 • di.08:00 - 20:00
 • wo.08:00 - 17:30
 • do.08:00 - 20:00
 • vr.08:00 - 17:30
 • za.gesloten
 • zo.gesloten