Logo van Fysiotherapie Eemnes
Nekhernia

Fysiotherapie bij een nekhernia

Een nekhernia kan een erg vervelende aandoening zijn die veel invloed kan hebben op het dagelijks leven. Het kan leiden tot verschillende symptomen, waaronder pijn, tintelingen en spierzwakte. Gelukkig is fysiotherapie bij een nekhernia een bewezen effectieve behandeling die kan helpen bij het verminderen van deze symptomen.

Hoe ontstaat een nekhernia?

Een nekhernia kan ontstaan door het verzwakken of uitpuilen van de tussenwervelschijven, maar ook door een verkeerde drukverdeling in de nek waardoor de tussenwervelschijf tegen de nekzenuw aanpuilt. Deze schijven bevinden zich tussen de ruggenwervels en helpen de ruggenwervels te ondersteunen en te beschermen. Wanneer de schijf uitpuilt of inzakt, kan er druk op de zenuwen ontstaan en kan er een hernia optreden. Naast de bovengenoemde oorzaken kan een nekhernia ook worden veroorzaakt door langdurige stress en spanning in de nek- en schouderspieren. Een slechte houding tijdens het werken achter een computer of tijdens het autorijden kan ook bijdragen aan het ontstaan van een nekhernia. Bovendien kan overbelasting door het tillen van zware objecten of het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging, zoals bijvoorbeeld bij sporters, ook een risicofactor zijn. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan een goede houding, regelmatig te ontspannen en de spieren te strekken om het risico op een nekhernia te verkleinen.

Symptomen bij een nekhernia

Een nekhernia kan leiden tot uiteenlopende symptomen, zoals: constante pijn in de nek, hoofdpijn, tintelingen in de armen en handen, spierzwakte en het verlies van gevoel in de ledematen. De zenuwen die aangedaan zijn, zijn onder andere de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel in de pols, elleboog, schouder en nek. Ook kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam, zoals de rug, borstkas en zelfs de benen. Bij sommige mensen kan een nekhernia ook leiden tot duizeligheid, misselijkheid en problemen met het evenwicht. Naast deze symptomen kan een nekhernia ook leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Zo kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om het hoofd te draaien of te buigen, waardoor dagelijkse activiteiten zoals autorijden of werken op een computer lastig worden. Ook kan een nekhernia leiden tot slaapproblemen, omdat het pijnlijk kan zijn om in een bepaalde positie te liggen. De ernst van de symptomen kan variëren van persoon tot persoon. Bij sommige mensen zijn de symptomen mild en verdwijnen ze vanzelf na verloop van tijd, terwijl anderen last hebben van ernstige en aanhoudende pijn.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Fysiotherapie bij een nekhernia

Fysiotherapie bij nekhernia is een bewezen effectieve behandeling. Door middel van oefeningen kunnen de spieren in de nek worden versterkt en het evenwicht in de nek worden hersteld. Oefeningen kunnen ook helpen om de bewegingen in de nek te verbeteren, waardoor de druk op de zenuwen verminderd kan worden. Ook kan fysiotherapie helpen bij het verbeteren van de algehele houding van de patiënt. Vaak is een verkeerde houding een oorzaak van de nekhernia en kan het leiden tot een verhoogde druk op de zenuwen in de nek. Onze fysiotherapeuten kunnen helpen om de houding van de patiënt te corrigeren en te verbeteren, wat kan bijdragen aan het voorkomen van toekomstige hernia’s. Een belangrijk aspect van fysiotherapie bij een nekhernia is het individuele behandelplan dat wordt opgesteld door de fysiotherapeut. Het behandelplan wordt afgestemd op de specifieke klachten en behoeften van de patiënt en kan bestaan uit verschillende behandelingen en oefeningen. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via onze afsprakenplanner. Wij bieden je altijd garantie op een afspraak binnen 24 uur.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten