Logo van Fysiotherapie Eemnes
Wanneer heb je fysiotherapie nodig?

Wanneer heb je fysiotherapie nodig?

Wanneer weet je dat je fysiotherapie nodig hebt? Een fysiotherapeut behandelt patiënten die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door een verkeerde houding of door pijn in de gewrichten. Er bestaan binnen de fysiotherapie veel verschillende vormen. Zo kun je met bijna iedere aandoening wel terecht bij een fysiotherapeut. In dit artikel lees je meer informatie over de verschillende redenen waarom je fysiotherapie nodig hebt.

drie verschillende redenen waarom mensen fysiotherapie nodig hebben:

Over het algemeen zijn er drie redenen waarom mensen fysiotherapie nodig hebben ter revalidatie na een ongeluk of operatie, ter behandeling van diverse klachten of bij chronische aandoeningen

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

Revalidatieplan

Heb je een ongeluk gehad en ben je geopereerd? Dan is er een grote kans dat het ziekenhuis een revalidatieplan voor je heeft opgesteld. Dit is om te zorgen dat je jouw gewrichten weer optimaal kunt gebruiken en ze een goede stabiliteit hebben. Vaak direct na jouw operatie start je al met fysiotherapie, deze kunnen weken of maanden aanhouden. Je hoeft na een operatie nooit zelf te bedenken of fysiotherapie nodig is door het revalidatieplan wat er in samenspraak met verschillende artsen wordt opgesteld.

Ter behandeling van klachten

Lichamelijke klachten uiten zich op veel verschillende manieren. Dit is logisch, want jouw lichaam is ontzettend veelzijdig en complex. Heb je langdurig moeite met bewegen of iets wat hier bij komt kijken? Dan is het verstandig om te kijken naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Schaam je hier zeker niet voor, jouw klachten kunnen op lange termijn schadelijk zijn voor je lichaam. Het is dus goed om er op tijd bij te zijn. Wanneer je al meerdere dagen kampt met een blessure of andere lichamelijke klacht en je twijfelt of fysiotherapie nodig is, dan kun je het beste even opbellen. De fysiotherapeut kan de klachten met je doornemen en bepalen of fysiotherapie nodig is. Bij twijfel vanuit de fysiotherapeut zullen ze je langs laten komen om een kort onderzoek te doen.

Bij chronische aandoeningen

Mensen met een chronische aandoening komen ook vaak bij een fysiotherapeut terecht. Dit gaat vaak door middel van een doorverwijzing vanuit het ziekenhuis of de huisarts. Fysiotherapie bij chronische aandoeningen is meestal op lang termijn.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut geeft je advies en oefeningen die aansluiten bij jouw klachten. Ze zijn gespecialiseerd in het menselijk lichaam en kunnen indien nodig manuele technieken toepassen. Het is hun doel om jouw klachten zoveel mogelijk te verminderen en een behandelplan op te stellen die ervoor zorgt dat je weer soepel door het leven gaat. Als eerst gaan ze op zoek naar de oorzaak van jouw klachten (wanneer dit nog niet duidelijk is) en nemen ze verschillende oefeningen met je door. Het is belangrijk dat je eerlijk bent over alles wat van invloed kan zijn op het onderzoek en behandeling. Ga vooraf na hoelang je al last hebt van de klachten, hoe het begon en waar de pijn exact zit. De oefeningen die je meekrijgt aan de hand van het onderzoek zijn vaak simpel, maar het is erg belangrijk dat je deze dagelijks uitvoert.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten