Logo van Fysiotherapie Eemnes
5 redenen waarom je nu moet starten met medische training

5 redenen waarom je nu moet starten met medische training

Ontdek de 5 voordelen van medische training: verlaag het risico op hart- en vaatziekten, verbeter je stofwisseling, verlaag het risico op chronische ziekten, verhoog je botdichtheid en verbeter je mentale gezondheid. Bij het Medisch Trainingscentrum Eemnes is iedereen welkom, ongeacht je reden om te trainen. Maak gebruik van onze handige online planner en maak snel en eenvoudig een gratis afspraak bij ons. Start vandaag nog met medische training en investeer in je gezondheid!

1. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten, zoals fitness, het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes type 2 aanzienlijk vermindert. Regelmatig fitnessen verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de lichaamseigen productie van stoffen die je hart en vaten beschermt.

2. Het verbetert de algehele stofwisseling

Regelmatig fitnessen verbetert de algehele stofwisseling, wat betekent dat het lichaam meer calorieën verbrandt. Onderzoek suggereert dat regelmatig sporten de basaalmetabolisme-snelheid (BMR) verhoogt, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt. Dit verhoogt de efficiëntie bij het omzetten van voedsel in energie. Daarnaast vermindert het de insulinegevoeligheid, waardoor het lichaam minder insuline nodig heeft om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

3. Het verlaagt het risico op chronische ziekten

Onderzoek toont aan dat regelmatig fitnessen het risico op het ontwikkelen van verschillende chronische ziekten, waaronder kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes, aanzienlijk vermindert. Een gezonde levensstijl, waaronder regelmatige fysieke activiteit, helpt het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers.

4. Het verbetert de botdichtheid

Fitness helpt ook bij het verbeteren van de botdichtheid. Botdichtheid is een maatstaf voor de sterkte van de botten. Studies tonen aan dat regelmatige fysieke activiteit, zoals fitness, de botdichtheid verbetert door het verhogen van de botmassa, waardoor de botten sterker worden. Dit is belangrijk voor het voorkomen van botontkalking, een veel voorkomende aandoening bij ouderen.

5. Het verbetert de mentale gezondheid

Fitness verbetert ook de mentale gezondheid. Regelmatig sporten vermindert het risico op depressie en angst, waardoor mensen een betere stemming en meer energie hebben. Uit onderzoek blijkt dat het verhogen van endorfines, dat zijn stoffen die energie verhogen en ons goed laten voelen, bijdraagt aan een betere stemming. Daarnaast helpt het tegen stress door het verlagen van de cortisolspiegel, waardoor stresshormonen afnemen. Fitness helpt ook bij het verhogen van de cognitieve prestaties, waardoor mensen meer focus hebben, beter kunnen plannen en organiseren, en meer energie hebben. Bij ons is iedereen welkom om te komen trainen in het Medisch Trainingscentrum Eemnes. Het maakt wat dat betreft niet uit om welke reden jij traint. Door middel van onze online planner kan je gemakkelijk en snel een gratis afspraak bij ons maken.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten