Logo van Fysiotherapie Eemnes
Wat is een frozen shoulder?

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder, ook wel bekend als bevroren schouder, is een aandoening waarbij het gewrichtskapsel van de schouder ontstoken is. Dit kan leiden tot ernstige bewegingsbeperkingen en pijn. In dit blog wordt ingegaan op de drie stadia waarin een frozen shoulder zich kan ontwikkelen.

De verschillende fases van frozen shoulder

De eerste fase, ook wel bekend als de bevriesfase, begint meestal na een blessure of een operatie. De pijn in de schouder kan aanvankelijk hevig zijn en kan afnemen naarmate de stijfheid toeneemt. Deze fase duurt gemiddeld tussen de zes maanden en twee jaar. In deze fase is het belangrijk om de schouder te blijven bewegen, ook wanneer dit pijn doet. Dit helpt om verdere stijfheid te voorkomen. Rust, pijnstillers en fysiotherapie kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen. De tweede fase, ook wel bekend als de bevroren fase, duurt gemiddeld tussen de twee en zes maanden. De stijfheid neemt verder toe en bewegen wordt steeds moeilijker. Oefeningen en massagetechnieken kunnen helpen bij het verlichten van de stijfheid en pijnklachten.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

De derde en laatste fase

de ontdooiende fase, kan weken tot maanden duren. De stijfheid zal langzaam afnemen en de beweeglijkheid neemt toe. Fysiotherapie is de beste manier om de beweeglijkheid te verbeteren. Door middel van oefeningen kunnen de spieren en pezen in de schouder worden versterkt, waardoor de beweeglijkheid verbetert. Ook is het belangrijk om de schouder te blijven oefenen, ook als de pijn verdwenen is. Als je last hebt van een frozen shoulder, is het verstandig om een afspraak te maken. Een juiste behandeling versnelt namelijk de herstelperiode. Bij Fysiotherapie Eemnes schrijven we oefeningen voor die gericht zijn op het verminderen van stijfheid, pijn en daarnaast geven we je ook advies over hoe je je schouder thuis kunt oefenen. Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om je te helpen en we bieden altijd garantie dat je binnen 24 uur een afspraak hebt.

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten