Logo van Fysiotherapie Eemnes

Klachten aan de Nek

Heb je last van nekklachten, dan wil je hier natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Fysiotherapie bij nekklachten blijkt vaak de beste oplossing te zijn. Nekklachten verdwijnen doorgaans niet zomaar
Nekklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Het onstaan van nekklachten

Wanneer deze aanhouden – en rust geen oplossing biedt – kan gespecialiseerde hulp wel oplossing bieden. Nekklachten kunnen qua symptomen behoorlijk uiteen lopen van lastig tot uitermate pijnlijk. Daarom is goede hulp belangrijk. Doorlopen met nekklachten zorgt er vaak voor dat de klachten alleen maar toenemen. Nekklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms ligt hier een duidelijke oorzaak aan te grondslag, zoals een ongeluk of een sportblessure. Ook het maken van een verkeerde beweging, kan resulteren in acute klachten. Als gespecialiseerde fysiotherapeut bij nekklachten, herkennen wij echter ook de meer genuanceerde oorzaken. Zo kan een verkeerde houding leiden tot problemen met de nek. Dit uit zich vaak tot schouder en nekklachten, deze twee zijn vaak met elkaar bevonden. Ook stress kan een belangrijke veroorzaker zijn van een pijnlijke of stijve nek. Zo kan teveel stress zich fysiek gaan uiten als hoofdpijn of duizeligheidsklachten.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij nekklachten?

Wanneer je last hebt van nekklachten heb je vaak de neiging om te gaan rekken, of juist de nek te ontzien. Wanneer je niet weet wat je doet, is de kans groot dat de klachten verergeren. Daarom is fysiotherapie vaak de verstandigste oplossing bij nekklachten. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Eemnes kunnen deze hulp aan jou bieden. Wij zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van nekklachten. Het inschakelen van een fysiotherapeut bij nekklachten is belangrijk, omdat de klachten complex van aard kunnen zijn. Wij zijn gericht opgeleid en beschikken over up-to-date kennis over het lichaam, symptomen en het behandelen van pijn of andere klachten in de nek.

Het behandelproces bij nekklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor nekklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb je nekklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Moet ik een verwijzing hebben bij nekklachten?

Voor het maken van een afspraak fysiotherapie heb je geen verwijzing nodig. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken met een fysiotherapeut. Hierdoor kan je bij ons al binnen 24 uur geholpen worden aan je klachten!

Wordt de behandeling tegen mijn nekklachten vergoedt?

Fysiotherapie wordt vergoed als het in jouw verzekering als aanvullende verzekering is opgenomen. De hoeveelheid vergoede behandelingen verschilt weer per aanvullende verzekering. Fysiotherapie wordt alleen vanuit de basisverzekering vergoed bij chronische indicaties fysiotherapie, denk hierbij aan een revalidatie na een operatie of een revalidatie na een CVA (hersenbloeding). In deze gevallen wordt na 20 behandelingen de fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Nekklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Onze specialisaties

Enkel

Klachten aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Knie

Klachten aan de knie?

Pols

Klachten aan de pols?

Schouder

Klachten aan de schouder?

Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten