Heb je last van schouderklachten, dan wil je hier natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Schouderklachten verdwijnen doorgaans niet zomaar. Wanneer deze aanhouden – en rust geen oplossing biedt – kan gespecialiseerde hulp wel oplossing bieden. Schouderklachten kunnen qua symptomen behoorlijk uiteen lopen van lastig tot uitermate pijnlijk. Daarom is goede hulp belangrijk. Doorlopen met klachten zorgt er vaak voor dat de klachten alleen maar toenemen. Schouderklachten kunnen door een duidelijke, maar ook door een minder duidelijke oorzaak ontstaan. Het is goed mogelijk dat je op een dag wakker wordt en ineens last hebt van je schouder, of dat je een op het oog normale beweging maakt en de pijn er vervolgens in schiet. De schouder wordt bewust en onbewust vrijwel de hele dag gebruikt. Ook bij pijn blijf je de schouder gebruiken waardoor het gewricht vrijwel niet te ontlasten is. Hierdoor kan de pijn zelfs verergeren. Fysiotherapie bij schouderklachten is de beste manier om pijn en klachten tegen te gaan, en effectief en blijvend te verhelpen. Heb je een pijnlijke schouder? Blijf hier dan niet mee doorlopen, maar schakel de hulp in van Fysiotherapie Eemnes.
Fysiotherapie bij schouderklachten is belangrijk, omdat dit niet alleen de beste kans biedt op herstel, maar ook zorgt voor het snelste herstel. Tijdig fysiotherapie inschakelen, betekent dat je sneller het probleem een halt kan toeroepen, waardoor de klacht niet zal verergeren. Vervolgens kan de fysiotherapeut een behandeling op maat aanbieden waarmee jouw problemen blijvend worden verholpen. De behandeling die vervolgens gekozen wordt is afhankelijk van de aard van de klachten. Een ontstoken pees of slijmbeursontsteking vereist een andere aanpak dan een schouder die uit de kom is geweest.
Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor schouderklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.
Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028
Wat zijn de oorzaken van schouderklachten?
Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder overbelasting door herhaalde bewegingen, acuut letsel zoals een schouderluxatie of -fractuur, slijtage van het gewricht (artrose), ontstekingen van pezen (tendinitis), slijmbeursontsteking (bursitis), spierverrekkingen of -scheuren, instabiliteit van het schoudergewricht en anatomische afwijkingen.
Welke soorten schouderklachten behandelt een fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut behandelt een breed scala aan schouderklachten, waaronder rotator cuff letsels, impingement syndroom, frozen shoulder (capsulitis adhaesiva), schouderinstabiliteit, slijmbeursontsteking, acromioclaviculaire (AC) gewrichtsletsel, schouderluxaties, en revalidatie na schouderchirurgie zoals rotator cuff reparatie of (omgekeerde) schouderprothese.
Hoe verloopt een fysiotherapiebehandeling voor schouderklachten?
Een fysiotherapiebehandeling voor schouderklachten begint meestal met een uitgebreide evaluatie van de schouder, de bewegingsmogelijkheden, kracht en stabiliteit, evenals de medische geschiedenis van de patiënt. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een behandelplan op dat kan bestaan uit mobilisatie- en stabilisatie oefeningen, krachttraining, rekoefeningen, manuele therapie, evenwichts- en coördinatietraining, en functionele training. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en aangepast aan de voortgang van de patiënt.
Welke oefeningen kan ik thuis doen voor schouderklachten?
Thuisoefeningen voor schouderklachten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aandoening en de aanbevelingen van de fysiotherapeut. Enkele veel voorkomende oefeningen ter versterking van de rotatorcuff, zoals externe rotatie met een weerstandsband, schouderblad stabilisatie-oefeningen, en rekoefeningen voor de borst- en schouderspieren. Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig en met de juiste techniek uit te voeren voor een optimaal resultaat.
Hoelang duurt het herstel van schouderklachten?
De duur van het herstel van schouderklachten kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, de behandeling die wordt gevolgd, en de individuele factoren van de patiënt zoals leeftijd en algemene gezondheid. Over het algemeen kan herstel variëren van enkele weken tot maanden. Een fysiotherapeut kan een realistische prognose geven op basis van de specifieke situatie van de patiënt en de voortgang tijdens de behandeling.
Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.