Logo van Fysiotherapie Eemnes

Klachten aan de Knie

Heb je last van knieklachten, dan wil je hier natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Knieklachten hebben een grote invloed op de mobiliteit. De knieën worden bij bijna elke staande beweging gebruikt, dus pijnvrij bewegen wordt al snel een probleem.
Knieklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Knieklachten verhelpen met fysiotherapie

Veel knieklachten lossen niet vanzelf op en verergeren als met een behandeling gewacht wordt. Fysiotherapie kan nodig zijn om knieklachten te verhelpen, maar ook om verdere klachten te voorkomen. Met gerichte therapie en oefeningen kunnen wij jouw klachten verhelpen en door middel van training kan jij jouw knieën versterken om toekomstige problemen te voorkomen. Knieklachten komen vaak voor. De knie is een vrij kwetsbaar gewricht, wordt veel gebruikt en kan eenvoudig een verkeerde beweging maken of geïrriteerd raken door overbelasting. Knieklachten of blessures ontstaan regelmatig door overbelasting tijdens sport. Een paar bekende blessures zijn scheurtjes in de meniscus, kruisband, buitenband of andere pezen rondom de knie. Deze klachten zie je vaak terugkomen bij beoefenaars van een balsport.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij knieklachten?

Vaak worden rugklachten niet altijd serieus genomen. Gelukkig zijn niet alle klachten ernstig, maar zeker wanneer deze aanhouden of wanneer je het idee hebt dat zij erger worden, is het verstandig om gespecialiseerde hulp in te schakelen. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Eemnes kunnen deze hulp aan jou bieden. Wij zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van rugklachten. Het inschakelen van een fysiotherapeut bij klachten aan de rug is belangrijk omdat de klachten meestal niet vanzelf oplossen, maar ook omdat ze voor andere problemen in het lichaam kunnen zorgen. Bij last van de rug kan er een verkeerde houding aangenomen worden waardoor ook op andere plaatsen in het lichaam klachten kunnen ontstaan. Rugklachten die genegeerd worden kunnen resulteren in een pijnlijke nek, pijnlijke schouders of zelfs knieklachten.

Het behandelproces bij knieklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor knieklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb je knieklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van knieklachten?

Knieklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder blessures zoals verstuikingen, scheuren van de meniscus of kruisbanden, peesontstekingen, overbelasting, artritis, anatomische afwijkingen, en trauma zoals een val of een botsing.

Welke soorten knieklachten behandelt een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt diverse knieklachten, waaronder verstuikingen, scheuren van de meniscus, gescheurde kruisbanden, patellofemoraal pijnsyndroom (runner's knee), iliotibiale bandsyndroom, jumpers knee, artritis, peesontstekingen, en revalidatie na een Totale Knie Prothese (TKP).

Hoe verloopt een fysiotherapiebehandeling voor knieklachten?

Een fysiotherapiebehandeling voor knieklachten begint meestal met een uitgebreide evaluatie van de knie, de bewegingsmogelijkheden, kracht en stabiliteit, evenals de medische geschiedenis van de patiënt. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een behandelplan op dat kan bestaan uit oefentherapie, manuele therapie, mobilisatie van de kniegewrichten, spierversterkende oefeningen, balans- en stabiliteitstraining, en advies over activiteitenmodificatie. De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd en aangepast aan de voortgang van de patiënt.

Welke oefeningen kan ik thuis doen voor knieklachten?

Thuisoefeningen voor knieklachten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aandoening en de aanbevelingen van de fysiotherapeut. Enkele veelvoorkomende oefeningen zijn quadricepsversterkende oefeningen zoals rechte beenheffingen, hamstringversterkende oefeningen zoals hamstring curls, en balansoefeningen zoals staan op één been. Het is belangrijk om deze oefeningen regelmatig en met de juiste techniek uit te voeren voor een optimaal resultaat.

Hoelang duurt het herstel van knieklachten?

De duur van het herstel van knieklachten varieert afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, de behandeling die wordt gevolgd, en de individuele factoren van de patiënt zoals leeftijd en algemene gezondheid. Over het algemeen kan herstel variëren van enkele weken tot maanden. Een fysiotherapeut kan een realistische prognose geven op basis van de specifieke situatie van de patiënt en de voortgang tijdens de behandeling.

Knieklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Onze specialisaties

Enkel

Klachten aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Knie

Klachten aan de knie?

Pols

Klachten aan de pols?

Schouder

Klachten aan de schouder?

Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten