Rug

Klachten aan de rug?

Iedereen kan last krijgen van rugklachten en deze klachten kunnen op veel verschillende manieren ontstaan. Ook de ernst kan variëren, maar of de klachten nu licht of zeer zwaar zijn: wat mensen met rugklachten meestal gemeen hebben, is dat zij hier al lange tijd mee rondlopen voordat zij overgaan tot behandeling. Dat is erg jammer, want hoe eerder jij je laat helpen aan rugklachten, hoe beter jouw klachten zijn te bestrijden.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij rugklachten?

Vaak worden rugklachten niet altijd serieus genomen. Gelukkig zijn niet alle klachten ernstig, maar zeker wanneer deze aanhouden of wanneer je het idee hebt dat zij erger worden, is het verstandig om gespecialiseerde hulp in te schakelen. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Eemnes kunnen deze hulp aan jou bieden. Wij zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van rugklachten.

Het inschakelen van een fysiotherapeut bij klachten aan de rug is belangrijk, omdat de klachten meestal niet vanzelf oplossen, maar ook omdat ze voor andere problemen in het lichaam kunnen zorgen. Bij last van de rug kan er een verkeerde houding aangenomen worden, waardoor ook op andere plaatsen in het lichaam klachten kunnen ontstaan. Rugklachten die genegeerd worden kunnen resulteren in een pijnlijke nek, pijnlijke schouders of zelfs knieklachten.

Het behandelproces bij rugklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor rugklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt.

Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou!

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Robin

Hi, ik ben Robin!

Heb je rugklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.