Logo van Fysiotherapie Eemnes

Klachten aan de Pols

Polsklachten worden gekenmerkt door letsel aan de pols. Meestal gaat het om een letsel na een trauma, zoals een val op de uitgestrekte hand. Hierdoor kunnen de banden en het kapsel rond de pols opgerekt en soms Ook het kraakbeen of de banden in de pols kunnen beschadigd raken.
Polsklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Het herkennen van klachten aan de pols

Er ontstaat een zwelling en mogelijk een blauwe verkleuring. Dit veroorzaakt drukpijn in en rond de pols en daardoor kan jij jouw polsgewricht minder goed bewegen. Ook overbelasting kan polsklachten geven. Er is dan sprake van een chronische irritatie van weke delen zoals spieren, pezen en banden. Deze overbelasting wordt veroorzaakt door moeilijke, herhalende of (te) zware activiteiten, werk of sportoefeningen. Bewegen van het polsgewricht is dan beperkt en pijnlijk.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij polsklachten?

Heb je polsklachten zoals pijn of stijfheid? Er zijn veel verschillende aandoeningen en blessures waardoor polsklachten ontstaan. Pijnklachten in de pols kunnen ervoor zorgen dat jij dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer kunt uitvoeren. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten. Het is dus belangrijk om te weten welke blessure jij hebt, zodat de fysiotherapeut de behandeling kan toepassen die het meest effectief is voor jouw blessure.

Het behandelproces bij polsklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor polsklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt. Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou! Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Heb je polsklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.

Maak vandaag nog een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen naar
035 – 531 1028

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van polsklachten?

Polsklachten kunnen diverse oorzaken hebben, zoals letsel door een val of een ongeluk, langdurige overbelasting door herhaalde bewegingen, ontstekingsaandoeningen zoals artritis, of compressie van zenuwen in de pols, zoals bij carpaaltunnelsyndroom. Het is belangrijk om de specifieke oorzaak van de polsklachten vast te stellen om een effectieve behandeling te kunnen bieden.

Welke soorten polsklachten behandelt een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van verschillende polsklachten, waaronder verstuikingen (zoals het verrekken of scheuren van ligamenten), tendinitis (ontsteking van pezen door overbelasting), artrose (slijtage van het kraakbeen in de pols) en postoperatieve revalidatie na chirurgische ingrepen aan de pols. Door een grondige evaluatie kunnen fysiotherapeuten een behandelplan op maat maken dat gericht is op het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de pols.

Hoe verloopt een typische behandelingssessie voor polsklachten?

Tijdens fysiotherapeutische behandelingssessies wordt vaak gebruikgemaakt van een combinatie van verschillende therapieën. Dit kan onder meer hands-on therapie omvatten, zoals mobilisaties en manipulaties om de mobiliteit van de pols te verbeteren en pijn te verminderen. Daarnaast kunnen specifieke oefeningen worden voorgeschreven om de kracht en stabiliteit van de pols te verbeteren, evenals ergonomische adviezen om herhaling van klachten te voorkomen.

Zijn er specifieke oefeningen die ik thuis kan doen om mijn pols klachten te verlichten?

Thuisoefeningen zijn een integraal onderdeel van het behandelplan voor polsklachten. Deze oefeningen, variërend van strekken tot versterken, helpen bij het versnellen van het herstelproces en het versterken van de pols. Het dragen van braces kan ook ondersteuning bieden en het herstel bevorderen.

Hoelang duurt het doorgaans voordat ik verbetering begin te merken?

De tijd die nodig is om verbetering te ervaren bij polsklachten varieert per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de klachten en de reactie op de behandeling. Consistentie in het volgen van het behandelplan en het uitvoeren van thuisoefeningen is echter cruciaal voor een optimaal herstel en het minimaliseren van klachten op lange termijn. te bereiken.

Polsklachten bij Fysiotherapie Eemnes

Onze specialisaties

Enkel

Klachten aan de enkel?

Heup/bil

Klachten aan de heup of bil?

Knie

Klachten aan de knie?

Pols

Klachten aan de pols?

Schouder

Klachten aan de schouder?

Elleboog

Klachten aan de elleboog?

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten