Pols

Klachten aan de pols?

Polsklachten worden gekenmerkt door letsel aan de pols. Meestal gaat het om een letsel na een trauma, zoals een val op de uitgestrekte hand. Hierdoor kunnen de banden en het kapsel rond de pols opgerekt en soms gescheurd zijn. Ook het kraakbeen of de banden in de pols kunnen beschadigd raken. Er ontstaat een zwelling en mogelijk een blauwe verkleuring. Dit veroorzaakt drukpijn in en rond de pols en daardoor kan jij jouw polsgewricht minder goed bewegen. Ook overbelasting kan polsklachten geven. Er is dan sprake van een chronische irritatie van weke delen zoals spieren, pezen en banden. Deze overbelasting wordt veroorzaakt door moeilijke, herhalende of (te) zware activiteiten, werk of sportoefeningen. Bewegen van het polsgewricht is dan beperkt en pijnlijk.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij polsklachten?

Heb je polsklachten zoals pijn of stijfheid? Er zijn veel verschillende aandoeningen en blessures waardoor polsklachten ontstaan. Pijnklachten in de pols kunnen ervoor zorgen dat jij dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer kunt uitvoeren. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten. Het is dus belangrijk om te weten welke blessure jij hebt, zodat de fysiotherapeut de behandeling kan toepassen die het meest effectief is voor jouw blessure.

Polsklachten

Het behandelproces bij polsklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor polsklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt.

Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou!

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Eveline

Hi, ik ben Eveline!

Heb je polsklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.