Enkel

Klachten aan de enkel?

Verzwikkingen, een gebroken enkel, instabiele enkels of een overbelaste achillespees zijn bekende enkelklachten. Deze klachten komen bij balsporten en hardlopen erg vaak voor. Enkelklachten kunnen heel vervelend zijn en zorgen voor beperkingen in het lopen, het vermijden van dagelijkse bezigheden en het niet kunnen sporten op het gewenste niveau.

Er zijn diverse oorzaken voor het ontstaan van enkelklachten. Toch is de meest voorkomende oorzaak gerelateerd aan sport. Denk aan de enkel verzwikken bij het maken van een draai, een klap op de enkel krijgen of een verkeerde landing maken bij een sprong. Daarnaast kunnen ook verkeerd schoeisel, een verkeerde stand van de enkel, een instabiele enkel, een slechte houding, overbelasting en een verkeerd looppatroon oorzaken zijn voor het ontstaan van enkelklachten. Wij vinden het bij Fysiotherapie Eemnes belangrijk om de oorzaak van de klachten te achterhalen. De kans is namelijk groot dat de enkelklachten terug komen als de oorzaak niet zal worden aangepakt.

Waarom is fysiotherapie belangrijk bij enkelklachten?

Er gaan veel verschillende verhalen rond wat er nou precies gedaan moet worden bij enkelklachten: wel of niet toepassen van medical taping, wel of niet ijzen, wel of geen zooltjes, rust houden of juist absoluut niet. Wanneer je last hebt van enkelklachten gaan wij altijd eerst opzoek naar wat er aan de hand is en wat de oorzaak van de klachten is. Hierna zullen wij een specifiek en persoonlijk advies geven, zodat ook voor jou duidelijk is wat je precies wel en niet moet doen.

Enkelklachten

Het behandelproces bij enkelklachten

Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor een intake bij Fysiotherapie Eemnes. Een gespecialiseerde fysiotherapeut voor enkelklachten zal vervolgens jouw klachten onderzoeken. Belangrijk om te achterhalen is hoe de klachten zijn ontstaan en welke hinder jij precies ondervindt. Wanneer de klachten in kaart gebracht zijn, zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen. Deze is op maat gemaakt en verschilt per patiënt.

Een goede behandeling betekent niet alleen het effectief verhelpen van jouw klachten, maar ook het minimaliseren van de kans dat deze terugkomen. Of jouw klachten nu voort zijn gekomen uit een ongeluk, verkeerde beweging, slijtage, een blessure of een verkeerde houding: onze specialisten hebben altijd de ideale aanpak voor jou!

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Eveline

Hi, ik ben Eveline!

Heb je enkelklachten? Ik help je graag om op een effectieve manier van deze klachten af te komen.