Logo van Fysiotherapie Eemnes
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken

5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er op dit moment heel veel mensen die door de coronacrisis genoodzaakt zijn om van thuis uit te werken. Hoewel er veel mensen alweer naar het kantoor kunnen zal er voor de komende periode van huis uit gewerkt worden. Of zoals Rutte keer op keer herhaald in de persconferenties: “werk waar nodig thuis”.

Zittend thuiswerken

Thuis werken hoeft geen probleem op te leveren, tenminste niet als je jouw werkplek op de juiste manier inricht. Wij van Fysiotherapie Eemnes zien echter dat veel mensen een verkeerde houding aannemen bij het werken. Dit terwijl een goede zithouding bij thuiswerken echt van cruciaal belang is. Aangezien wij veel vragen krijgen wat nu precies de juiste zithouding is, hebben wij vijf tips op een rijtje gezet die jou een stap in de goede richting zal zetten.

1. Plaats je laptop op ooghoogte

Dit is de belangrijkste tip voor een goede zithouding bij thuiswerken. Je laptop zou eigenlijk altijd op ooghoogte moeten staan. Als dit niet het geval is dan zal je ongemerkt voorover gebogen zitten. Je moet uitgaan van de bovenrand van de laptop. Je kunt er altijd een paar boeken onder leggen als je geen laptopsteun in huis hebt. Deze tip zal gelijk zorgen voor aanzienlijk minder pijn in de nek.

2. Zet het scherm wat verder weg

Een andere fout die met regelmaat gemaakt wordt is dat mensen hun scherm te dichtbij zetten. Dit kan onnodige spanning opleveren op je nek en op je ogen. Om dit te voorkomen is het verstandig om je monitor of laptop op minimaal een halve meter afstand te zetten. Door deze afstand zal je minder last hebben van pijnlijke ogen. Daarnaast voorkom je dat je tijdens het werken te ver achterover leunt om alles te kunnen zien.

Heb jij last van klachten? Bij Fysiotherapie Eemnes hebben wij specialisten rondlopen die jou kunnen helpen!

3. Hou je knieën op 90 graden

Als je op een stoel zit is het belangrijk om je knieën altijd op 90 graden te houden. Leg je benen dus niet op een stoeltje voor je. Dit zorgt namelijk voor een onnatuurlijke houding, hierdoor kan je al snel last krijgen van kramp. Het beste is dus om je voeten op de grond te houden en je knieën in een vaste hoek te zetten. Het voelt misschien een beetje statig, maar het is het beste voor een juiste zithouding.

4. Leg een kussentje in je rug

Een andere tip die wij je kunnen meegeven voor een goede zithouding is om een kleine handdoek in je rug te leggen. Met deze handdoek tegen de onderrug zorg je ervoor dat er geen spanning komt te staan op de wervels in de rug. Dit houdt je wervelkolom helemaal recht, precies wat je nodig hebt als je van plan bent om voor een langere tijd zittend te gaan werken.

5. Probeer eens een skippybal

Dit lijkt misschien een rare tip, maar een skippybal is een van de beste dingen om op te zitten. Dit komt voornamelijk door het feit dat je je balans moet houden. Doordat je je balans moet houden zal je niet meer onderuitgezakt kunnen zitten. Op die manier is een juiste zithouding bij thuiswerken altijd weer een garantie!

LinkedIn
WhatsApp
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
5 tips voor de juiste zithouding bij thuiswerken
Fysiotherapie
Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking
Deadlift
Dit moet je weten over deadliften

Wij zijn gefuseerd

Fysiotherapie Eemnes en Fysiotherapie Schotsman zijn gefuseerd! Wij zijn te vinden op de Raadhuislaan 49a in Eemnes.

Openingstijden

  • ma.08:00 - 20:00
  • di.08:00 - 20:00
  • wo.08:00 - 17:30
  • do.08:00 - 20:00
  • vr.08:00 - 17:30
  • za.gesloten
  • zo.gesloten