5 redenen waarom je moet starten met medische training

5 redenen waarom je moet starten met medische training

5 redenen waarom je moet starten met medische training

5 redenen waarom je moet starten met medische training

1. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten, zoals fitness, het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en diabetes type 2 aanzienlijk vermindert. Regelmatig fitnessen verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de lichaamseigen productie van stoffen die je hart en vaten beschermt.

2. Het verbetert de algehele stofwisseling

Regelmatig fitnessen verbetert de algehele stofwisseling, wat betekent dat het lichaam meer calorieën verbrandt. Onderzoek suggereert dat regelmatig sporten de basaalmetabolisme-snelheid (BMR) verhoogt, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt. Dit verhoogt de efficiëntie bij het omzetten van voedsel in energie. Daarnaast vermindert het de insulinegevoeligheid, waardoor het lichaam minder insuline nodig heeft om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.

3. Het verlaagt het risico op chronische ziekten

Onderzoek toont aan dat regelmatig fitnessen het risico op het ontwikkelen van verschillende chronische ziekten, waaronder kanker, obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes, aanzienlijk vermindert. Een gezonde levensstijl, waaronder regelmatige fysieke activiteit, helpt het immuunsysteem te versterken en het lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkers.

5 redenen waarom je moet starten met medische training

4. Het verbetert de botdichtheid

Fitness helpt ook bij het verbeteren van de botdichtheid. Botdichtheid is een maatstaf voor de sterkte van de botten. Studies tonen aan dat regelmatige fysieke activiteit, zoals fitness, de botdichtheid verbetert door het verhogen van de botmassa, waardoor de botten sterker worden. Dit is belangrijk voor het voorkomen van botontkalking, een veel voorkomende aandoening bij ouderen.

5. Het verbetert de mentale gezondheid

Fitness verbetert ook de mentale gezondheid. Regelmatig sporten vermindert het risico op depressie en angst, waardoor mensen een betere stemming en meer energie hebben. Uit onderzoek blijkt dat het verhogen van endorfines, dat zijn stoffen die energie verhogen en ons goed laten voelen, bijdraagt aan een betere stemming. Daarnaast helpt het tegen stress door het verlagen van de cortisolspiegel, waardoor stresshormonen afnemen. Fitness helpt ook bij het verhogen van de cognitieve prestaties, waardoor mensen meer focus hebben, beter kunnen plannen en organiseren, en meer energie hebben.

Bij ons is iedereen welkom om te komen trainen in het Medisch Trainingscentrum Eemnes. Het maakt wat dat betreft niet uit om welke reden jij traint. Door middel van onze online planner kan je gemakkelijk en snel een gratis afspraak bij ons maken.