Revalidatie na corona

Specialist op het gebied van revalidatie

Fysiotherapie Eemnes biedt een behandeltraject specifiek ontwikkelt voor patiënten die positief zijn getest op het coronavirus. Het coronavirus blijkt een hardnekkig virus te zijn dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur, smaak, spieren en conditie. Het team van Fysiotherapie Eemnes heeft zich in de afgelopen periode intensief verdiept en geschoold om onze patiënten op een verantwoordelijke manier te begeleiden tijdens hun revalidatie.

Het revalidatietraject

Als je bij Fysiotherapie Eemnes komt voor het revalideren na corona, start het traject met een intakegesprek. Dit voer je met een van onze gespecialiseerde Covid-19 therapeuten. Tijdens een intake worden jouw klachten in kaart gebracht. Hier wordt duidelijk wat jouw conditie was voor en na de besmetting. Vanuit hier ontwikkelen wij samen met jou een persoonlijk revalidatietraject om jouw conditie weer op het oude niveau te brengen.

Het revalidatietraject richt zich onder andere op:

  • Verbeteren van spierkracht en conditie
  • Herstellen van vermoeidheidsklachten
  • Reguleren van de ademhaling (zowel in rust als bij inspanning)
  • Begeleiding in de opbouw van fysieke activiteiten
  • Hervatten van dagelijkse activiteiten zoals werk en sport
  • Herwinnen van het vertrouwen in eigen lichaam
  • Het bevorderen van een gezonde leefstijl
Revalidatie

Vergoeding

Door de uitbreiding van het basispakket kan jij met langdurige klachten minimaal zes maanden lang gebruik maken van fysiotherapie, met een maximum van 50 behandelingen. De behandelingen worden vooralsnog direct vergoed vanuit jouw basisverzekering. Uiteraard is het eigen risico voor jouzelf.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen?

Neem contact op

Eveline
Eveline Smits

Fysiotherapeut

Robin
Robin Koelewijn

Fysiotherapeut